Inwijdingstraject

Leef opnieuw vanuit de kracht van jouw Ontembare Vrouw

een matriarchaal inwijdingstraject van negen maanden. 


Vaak voelen we ons als vrouw niet echt gezien, gewaardeerd.

We voelen ons minderwaardig.  
We denken dat we verschillende dingen moeten doen om erkend te worden, om een bestaansrecht te verdienen.  We hebben het moeilijk om onszelf graag te zien, om onze eigen projecten als het belangrijkste naar voor te schuiven.

Dankzij de strijd van vele moedige vrouwen hebben we nu als vrouw een meer gelijkwaardigere positie in de maatschappij, maar toch blijven we voelen dat er iets niet klopt.

 

We weten dat we als vrouw anders en meer kunnen zijn dan wie we nu zijn. 


 

Hoe komt dit dan?

En wat willen we dan eigenlijk?

En wat zijn we dan uiteindelijk verloren?

Daarop wil ik jullie een antwoord bieden en tevens de kracht om te veranderen, om te worden wie we al duizenden jaren niet meer mochten zijn van de maatschappij en van onszelf.

 

Diep in ons is er een pure Ontembare Vrouw die ons precies vertelt wanneer het tijd is voor wat en deze verbinding zijn we kwijtgeraakt.  Daarom voelen we ons leeg want Zij is de sleutel op onze zoektocht naar meer vrouw, meer kracht, meer creativiteit, meer vreugde, meer zinvolheid en meer magie

 

In oudere en meer natuurlijke culturen werd vrouwen door de oudere vrouwen geleerd hoe zij zich moesten overgeven aan de grote vrouwelijke kracht in zichzelf. En, hoe zij vanuit deze kracht, hun leven en hun relaties vorm konden geven.  Gelukkig is de wijsheid van onze voormoeders niet verloren. Zij roept ons vanuit verhalen en mythes, ligt in allerlei symbolen als een verborgen schatkist in ons onbewuste.  Daarom is het boek “ de Ontembare Vrouw” van Clarissa Pincola Estés is reeds 20 jaar voor mij een wonderlijke poort naar deze wijsheid.


Doorheen mijn eigen zoektocht, groei en inwijdingen opende ik steeds opnieuw diepere lagen in het boek en in mijzelf.  De trancereizen uit mijn sjamanistische opleiding deden mij de wijsheid en de innerlijke krachten ook werkelijk ervaren.
De Ontembare Vrouw werd mijn moeder, mijn zuster, mijn mooiste zelf.Een inwijding is geen gemakkelijk pad.
Het is een diepe reis die leidt naar het zuiveren van het ego.
Je pakt je angsten aan en ontdekt je eigen kracht en macht en hoe je die tot nu toe in de wereld hebt gezet.  Wat jij moet loslaten, zal zich tonen en zich blijven tonen, totdat je loslaat. 
Je gaat diep in jezelf krachten openen, die jouw relaties gaan beïnvloeden en de buitenwereld zal hierop reageren. 

Maar geloof me, het loont zo erg.

Samen wandelen met die Ontembare Vrouw in jouw innerlijke wereld, haar grote kracht,
Leven/Dood /Leven, leren kennen, ritme van alles.  Leren zien en onderscheiden door Haar ogen.

Het recht terug opeisen om volledig te mogen zijn, om te mogen voelen, onvoorwaardelijk. 

Om een authentiek leven neer te zetten, los van patriarchale beperkingen.

 

Een inwijding is een hergeboorte, niets zal nog hetzelfde zijn.
Maar als we de deur van de kamer durven te openen, de kamer die nu ons leven is, ontdekken we dat we eigenlijk in een oneindig groot kasteel wonen. 

Hartelijk welkom

Pure connectie op zielsniveau! Elke les zindert weken na, en zet ‘iets’ in gang wat niet te verwoorden valt, niet te begrijpen is met je verstand, wat je niet kunt vastpakken maar zo diep kunt voelen, zo intens is dat het je leven voorgoed verandert!
Martine neemt je mee op een magische reis en is een expert in het duiden en vertalen van alles wat zich in jou en door jou aandient, ondersteunt en begeleid je en dat zorgt voor inzicht in je levensverhaal, in jouw unieke pad en hierdoor ontstaat een diepe connectie met je ziel en met jouw ontembare!
Zo dankbaar dat ik Martine én mijn ontembare heb ontmoet op mijn levenspad!

Kristien Swaeb

Inhoud van het inwijdingstraject:

Doorheen het verhaal van Vasalisa leer je vanuit je kern - de Ontembare Vrouw - oude patronen in je denken, voelen en handelen loslaten. Je ontdekt nieuwe krachten en wijsheden in het onbewuste ontdekken. Je zet je nieuw verworven Zelf in de wereld.


Elke samenkomst bestuderen we een volgende stap in de inwijding.

Stap 1:
Loslaten van je behoefte naar veiligheid en zekerheid zodat je intuïtie kan spreken. Stoppen met bemoederen, betuttelen van jezelf.

Stap 2:

Stil staan bij die innerlijke stemmen die jou blokkeren met boodschappen zoals “ doe niet zo gek, wat gaan de anderen er niet van zeggen, hij bedoelde het vast niet zo slecht, het is de moeite niet er iets over te zeggen, misschien doe ik het later wel, hij/zij heeft mij nodig,…

Stap 3:

Je weg leren zoeken in je onbewuste, wat is mijn manier om thuis te komen bij mijn Ontembare Vrouw. Moet ik mediteren, wandelen, schilderen, dansen, altaar maken, dagboek houden, orakelen,…?

Stap 4:

Het schoonmaken van je gevoels- en denkwereld, bewuste en onbewuste, en loslaten wat niet meer hoeft, zodat je vrijer kan kiezen wat je wel wil. Wat geeft jou echt vreugde , welke regeltjes beperken jou, wat schuilt er dieper onder je angsten om jezelf als krachtig en machtig te ervaren.

Stap 5:

Je gaat samen met je Ontembare Vrouw op zoek naar wie je bent en wat je plan, je doel is.

Je ontdekt wat je passie, vuur en vitaliteit geeft en hoe je dus deze kwaliteiten voedt

Stap 6:

Het ervaren van de Ontembare Vrouw in haar totale kracht, de ontstaanskracht. Je ontmoet je Ontembare Vrouw in Haar meest authentieke vorm: de Eerste Schoot, de Kracht Leven/Dood/Leven of de Leegte. Een diep transformerende ervaring.

Stap 7:

Jouw wereld leren zien vanuit Haar ogen en het integreren van een diepere intuïtie. Vanuit dit dieper weten en een groter respect voor jezelf reageren. De kracht van de Ontembare durven dragen, in overgave durven gaan. De wijsheid van je voormoeders openen in je onbewuste.

Stap 8:

Het opkuisen van je schaduw. Het verwerven van handvaten om de hergeboorte van jezelf als vrouw definitief door te zetten in het dagdagelijkse en de moeilijkheden te overwinnen.Hoe gaat dit concreet?

Deze inwijding loopt over een periode van negen maanden.

Eenmaal per maand komen we met een vaste kleine groep (max 4) vrouwen samen om een volgende fase in de inwijding te openen.

We starten met een reflectie en bespreking van de ervaringen na de vorige sessie.

We gaan verder in het verhaal met een nieuw thema en opdrachten voor de volgende periode. 

Sjamanistische reis waarin we in het onbewuste op gaan naar die angsten, wijsheid en krachten die in deze stap belangrijk zijn. 

We koppelen dit aan concrete stappen in het dagdagelijkse. 

We werken bewust in kleine groepen omdat we zo een veilige plek creëren voor onszelf. Wanneer is dit iets voor jou?

Voor deze reeks is geen ervaring in het innerlijke reizen vereist.

Deze oude Vrouwelijke kracht is zo eigen aan elke vrouw, dat ik in al de jaren dat ik vrouwen begeleid naar dit innerlijke Zelf, nog nooit heb meegemaakt dat een vrouw de weg naar Haar niet vond.

Maar zoals gezegd een inwijding is geen makkelijk pad.
Het vraagt om een bewust ja-zeggen tegen verandering.

Het is een traject dat gedurende 9 maanden veel van je aandacht zal vragen.
Het zet je denken, je voelen, je hele zijn op zijn kop.
Tijdens jouw innerlijke zoektocht zal er minder energie en aandacht kunnen gaan naar de buitenwereld. Deze buitenwereld vindt dit niet altijd leuk maar toch moet je blijven doorgaan.
Alleen zo kan de nieuwe verbinding met de Ontembare Vrouw ontstaan of zich verdiepen.

Deze inwijding is zeker iets voor jou als je op één of andere manier al gedwongen wordt om rust te nemen of los te laten: ziekte, burn-out, scheiding, kinderen die het huis uitgaan, ontslag, pensioen, menopauze,… . Wat zullen de verworven geschenken zijn om jouw nieuwe Zelf neer te zetten.

Het precies aanvoelen wat ok is en wat bull-shit is, en dat laatste niet meer toelaten door het overwinnen van je angst.

Een constante alertheid voor al datgene wat je kleiner en anders maakt dan wie je werkelijk bent.

Het verwerven van de kracht om duidelijke grenzen te stellen en verwachtingen te uiten.

Het ontdekken dat buiten de keuze tussen A en B nog duizend andere mogelijkheden liggen.

Heel concreet aanvoelen hoe je Ontembare Vrouw door toevallige gebeurtenissen, boeken die op je pad komen, andere vrouwen die je ontmoet, enz.., je begeleidt naar die nieuwe mogelijkheden.

Het ervaren van een ongelooflijke innerlijke kracht die jou toebehoort en de macht om vanuit deze kracht je eigen leven neer te zetten in plaats van te reageren op datgene wat naar jou toe komt.

Vrouw zijn en vrouwelijkheid wordt een bron van vreugde, creativiteit en intens leven, dat je vult met zelfvertrouwen, fierheid en trotsUnieke kracht van dit inwijdingstraject

  • Deze inwijding is een bad in de wonderlijke wereld van je onbewuste.
    De ontmoetingen met je eigen Ontembare Vrouw veranderen je kijk op jezelf,
    je relaties, je omgeving, de wereld en het universum. Het raakt elke vezel en cel van je lichaam. Het verbindt je met jouw leven op een intense en volledige manier. Je voelt dat jouw schoot dit leven kan dragen maar ook scheppen.
  • De oude wijsheid van de mythes en de sprookjes wijzen ons de weg en de sjamanistische trance reizen vertalen het naar onze persoonlijke realiteit. Hierdoor wordt deze inwijding een totaalgebeuren, zeer diepgaand helend en gericht op de volledige persoon mentaal, emotioneel, relationeel en spiritueel.

Ik kan je geen zekerheid en veiligheid beloven, dit zijn de beloften van het ego.Maar mysterie, schoonheid, kracht, innerlijke groei en vreugde zullen je leven zeker kleuren.En ik hoop dat deze geschenken je zullen aanmoedigen om je stappen verder te zetten samen met je Ontembare Vrouw


Spiegelende Vrouwe  -  E-mail: spiegelendevrouwe@gmail.com  - Mobiel: +32 (0)476 435 784

Spiegelende Vrouwe